MAJA GOLOB - KDO SEM?

Imam 48 let, sem mama in žena. Živim v vasi s 24 hišami, v kateri ni ne gostilne, ne trgovine. Rada berem, še raje pišem – po duši sem pač pripovedovalka zgodb. Obožujem dobro hrano, glasbo in ples. Rada imam naravo in vse, kar je povezano z njo, predvsem sprehode.

V poslovnem svetu se že 27 let ukvarjam z odnosi med podjetji in njihovimi strankami. Po končanem študiju ekonomije sem izkušnje pridobivala v mednarodnem podjetju Studio Moderna, kjer sem bila kot direktorica marketinga odgovorna za 11 trgov.

Od 2002 s partnerjem vodiva Spago, družbo za komuniciranje –  podjetjem pomagamo pridobivati oz. ohranjati stranke. Vzporedno ves čas raziskujem področje nevidnega, predvsem področje psihologije in odnosov. Sem članica mednarodne coaching zveze ICF in kot poslovni coach podjetnikom in ambicioznim posameznikom pomagam pri razvoju kariere oz. podjetja.

Starši so me naučili, da je znanje treba deliti. Že kot študentka sem tako inštruirala kolege, kasneje pa mentorirala sodelavce v 11 državah. Zadnja leta svetujem podjetjem na področju odnosov s strankami, predavam na poslovnih dogodkih, vodim komunikacijske delavnice in delavnice za osebno oz. poslovno rast.

MOJA POT

Pri 30-ih sem zapustila odlično službo v mednarodnem podjetju in stopila na negotovo pot podjetništva. Vsi, ki so me poznali, so rekli, da sem nora. Raje nora kot nesrečna, sem si rekla – verjela sem, da lahko s svojim znanjem in izkušnjami pomagam drugim podjetjem graditi boljše odnose z  njihovimi strankami.

Začeti iz nič ni bilo enostavno. Vendar pa dober glas seže v deveto vas in na naša vrata so kmalu trkala najuglednejša slovenska podjetja. V ustvarjanju zgodb in povezovanju podjetij z njihovimi strankami sem našla strast in po 27-ih letih v svojem delu še vedno uživam.

Najsrečnejši trenutek mojega življenja je bil, ko sem postala mama.  Materinstvo je prineslo nove izzive – nisem namreč znala najti ravnovesja med delom in zasebnim življenjem. Spopadala sem se z občutki krivde, ker mi to ni najbolje uspevalo, dokler zaradi preobremenjenosti in stresa nisem pristala na robu izgorelosti. Vedela sem, da če hočem zaživeti drugače, moram nekaj v svojem življenju spremeniti in to mi je tudi uspelo.

V knjigi ‘Ne čakaj na vikend’ sem opisala svojo pot z željo, da s svojo izkušnjo pomagam drugim ambicioznim posameznikom, predvsem poslovnim ženskam in podjetnicam, ki se soočajo s podobnimi izzivi. Po odzivih bralk, podjetij in medijev lahko rečem, da nas je veliko. Danes sem hvaležna za izkušnjo, ki je k  spremembam v življenju spodbudila ne le mene, temveč tisoče žensk.

Vsak od nas ima zgodbo. Ne zadržujmo jih v sebi – pripovedujmo si jih odprto in iskreno. Drug drugemu smo lahko največji navdih.

ZAKAJ 'NE ČAKAJ NA VIKEND'?

Ko sem o svoji izkušnji z izgorelostjo spregovorila, je nenadoma vsak prišel na plan s svojo zgodbo in podobnimi izzivi, o katerih prej ni bilo nikoli govora. Bila sem jezna. Če bi se odkrito pogovarjali, se mogoče meni to ne bi zgodilo!  Tako pa se skrivamo za videzi superžensk in supermoških, se ženemo za uspehi in drug drugemu dokazujemo, da zmoremo, dokler … dokler ne zmoremo več.
Zato sem se odločila, da o svoji izkušnji z izgorelostjo, izzivih podjetništva ter iskanju ravnovesja med kariero in družino spregovorim v knjigi ‘Ne čakaj na vikend’. S spoznanji in idejami, s katerimi sem si pomagala iz začaranega kroga z obveznostmi in časom, ozaveščam širšo javnost na dogodkih, predavanjih in delavnicah za podjetja, posameznikom  pa je v strnjeni obliki na voljo tudi 5-tedenski spletni program.

MOJE POSLANSTVO

Verjamem, da smo drug drugemu lahko navdih in spodbuda za spremembe. Moje poslanstvo je s svojim znanjem in izkušnjami iz poslovnega in osebnega življenja pomagati ambicioznim posameznikom in podjetjem graditi boljše odnose s strankami, sodelavci in skupnostjo ter tako doseči osebne oz. poslovne cilje. A čarobne palčke ni – začeti moramo pri sebi. Sami smo kreatorji svojega življenja in samo od nas je odvisno, kaj bomo iz njega ustvarili. Želje namreč niso dovolj – za premik je potrebna pripravljenost in odločitev za spremembo ter akcija.  Vsak dan je pravi za nov začetek. Naredimo prvi korak – skupaj! 

KAKO LAHKO POMAGAM VAM? IMATE VPRAŠANJE, PREDLOG ALI IDEJO ZA SODELOVANJE?