MAJA GOLOB - MAMA, ŽENA, PODJETNICA, PREDAVATELJICA, POZITIVKA

V zasebnem življenju sem mama, partnerka, prijateljica. Rada berem, še raje pišem, obožujem dobro hrano, glasbo in ples. Rada raziskujem nevidni svet energij, blizu so mi naravne metode zdravljenja –  skratka obožujem življenje in z radovednostjo sprejemam izzive, ki mi jih prinaša.

V poslovnem svetu sem solastnica podjetja Spago, svetovalka za marketing, prodajo in odnose s strankami.  Starši so me naučili, da je dobro treba deliti. Zato rada delim svoje znanje in izkušnje – to počnem že 25 let: najprej v multinacionalki s teami na 11 trgih, zadnjih 16 let pa z uglednimi slovenskimi podjetji kot svetovalka, predavateljica na poslovnih dogodkih, na delavnicah v podjetjih ter v strokovnih člankih.

MOJA POT

Pri 30-ih sem zapustila varno in odlično službo v mednarodnem podjetju in stopila na negotovo pot podjetništva. Vsi, ki so me poznali, so rekli, da sem nora. A verjela sem, da lahko s svojim znanjem in izkušnjami pomagam drugim podjetjem ustvarjati boljše odnose s strankami.

Začeti iz nič ni bilo enostavno. A po prvih uspehih se je dober glas začel širiti od ust do ust, in na naša vrata so kmalu trkala najuglednejša slovenska podjetja. V marketingu sem našla svojo strast – najtežji izzivi so bili zame najprivlačnejši, saj sem v delu resnično uživala. A najsrečnejši trenutek mojega življenja je bil, ko sem po dolgih letih neuspešnih poskusov končno postala mama. Zdelo se mi je, da je moje življenje zdaj končno dobilo pravi smisel in postalo popolno.

Toda začelo mi je zmanjkovati časa za vse, kar sem želela. Hotela sem biti dobra mama, rada pa sem imela tudi svoje delo. Poskušala sem najti ravnovesje med delom in družinskim življenjem in se ob tem spopadala z občutki krivde, ker mi to ni najbolje uspevalo. In tiho hrepenela po več časa ZASE, čisto zase. Dokler se zaradi preobremenjenosti nisem zlomila. Danes sem hvaležna za to izkušnjo, ki mi je pomagala narediti ključne spremembe v življenju, da lahko živim tako, kot sem si vedno želela.

zakaj1

ZAKAJ KNJIGA?

Ko sem o svoji izkušnji spregovorila s prijateljicami, sem ugotovila, da imajo vse podobne izzive. Še več: vsaka je imela svojo, podobno izkušnjo, ki je prej sploh ni omenila. Zakaj? Ker želimo navzven vsi biti močni, uspešni, nepremagljivi… Zato vztrajamo, se ženemo in drugim dokazujemo, da zmoremo in znamo, dokler… dokler ne zmoremo več.
Zato sem se odločila, da svojo izkušnjo delim  v knjigi ‘Ne čakaj na vikend’. Z njo bi rada pomagala vsem ženskam, ki se v vsakdanji dirki s časom, razpete med službo in družino, vrtijo v začaranem krogu izpolnjevanj pričakovanj in potreb drugih, pri tem pa pozabljajo nase.

Ženske so jo vzele za svojo: po razprodani zunaj že prvi ponatis, izšla pa je tudi v angleškem jeziku. Nekaj vtisov bralk si lahko preberete tukaj. >

moje-poslanstvo2

MOJE POSLANSTVO

Verjamem, da je dobro treba deliti. Moje poslanstvo je pomagati drugim, da na vrh svoje prioritetne lestvice postavijo SEBE in zaživijo življenje, po katerem hrepenijo.
Knjiga ‘Ne čakaj na vikend je prvi korak v tej smeri: je seme spoznanja in navdiha, da je mogoče ustvariti bolj harmonično in radostno življenje.
A čarobne palčke ni – sami smo kreatorji svojega življenja in samo od nas je odvisno, ali ostane le pri želji, da je nekaj treba spremeniti ali ste tudi v resnici pripravljeni narediti prvi korak v tej smeri. Za premik je namreč potrebno mnogo več: potrebna je volja in odločitev za spremembo. Temu so namenjene delavnice in predavanja, kjer vsak udeleženec izdela svoj akcijski načrt ter pridobi praktične ideje in orodja, ki mu ga pomagajo uresničiti. 

Resnično verjamem, da nikoli ni prepozno za nov začetek – če je uspelo meni, lahko uspe tudi vam.

IMATE VPRAŠANJE? KOMETAR? IDEJO ZA SODELOVANJE?