MAJA GOLOB - MAMA, ŽENA, PODJETNICA, POZITIVKA

Doma sem mama dveh otrok in partnerka, v poslovnem svetu pa svetovalka za marketing, prodajo in odnose s strankami. To počnem že 25 let. Znanje predajam kot predavateljica na strokovnih dogodkih in na Gea College, na delavnicah v podjetjih ter v strokovnih člankih. Sem članica Združenja Manager in Društva za Marketing Slovenije. V prostem času sem ljubiteljica knjig, glasbe, plesalka, raziskovalka nevidnega, naravnih metod zdravljenja ter intuitivna terapevtka po metodi Theta Healing. Obožujem življenje in izzive, ki jih prinaša.

MOJA POT

Pri 30-ih sem zapustila varno in odlično službo v mednarodnem podjetju in stopila na negotovo pot podjetništva. Vsi, ki so me poznali, so rekli, da sem nora. A verjela sem, da lahko s svojim znanjem in izkušnjami pomagam drugim podjetjem ustvarjati boljše odnose s strankami.

Začeti iz nič ni bilo enostavno. A po prvih uspehih se je dober glas začel širiti od ust do ust, in na naša vrata so kmalu trkala najuglednejša slovenska podjetja. V marketingu sem našla svojo strast – najtežji izzivi so bili zame najprivlačnejši, saj sem v delu resnično uživala. A najsrečnejši trenutek mojega življenja je bil, ko sem po dolgih letih neuspešnih poskusov končno postala mama. Zdelo se mi je, da je moje življenje zdaj končno dobilo pravi smisel in postalo popolno.

Toda začelo mi je zmanjkovati časa za vse, kar sem želela. Hotela sem biti dobra mama, rada pa sem imela tudi svoje delo. Poskušala sem najti ravnovesje med delom in družinskim življenjem in se ob tem spopadala z občutki krivde, ker mi to ni najbolje uspevalo. In tiho hrepenela po več časa ZASE, čisto zase. Dokler se zaradi preobremenjenosti nisem zlomila. Danes sem hvaležna za to izkušnjo, ki mi je pomagala narediti ključne spremembe v življenju, da lahko živim tako, kot sem si vedno želela.

zakaj1

ZAKAJ KNJIGA?

Ko sem o svoji izkušnji spregovorila s prijateljicami in kolegicami, je nenadoma vsaka imela svojo, podobno izkušnjo, o kateri prej nikoli nobena ni spregovorila. Zakaj? Ker želimo navzven vsi biti močni, uspešni, nepremagljivi… Zato vztrajamo, se ženemo in drugim dokazujemo, da zmoremo in znamo, dokler… dokler ne zmoremo več. Zato sem se odločila, da svojo izkušnjo delim  v knjigi ‘Ne čakaj na vikend’ (več >).
Z njo bi rada pomagala vsem ženskam, ki se v nenehni stiski s časom, razpete med družino in službo, vrtijo v začaranem krogu izpolnjevanj pričakovanj in potreb drugih, pri tem pa pozabljajo nase.

moje-poslanstvo2

MOJE POSLANSTVO

Moje poslanstvo je pomagati ženskam, da na vrh svoje prioritetne lestvice postavijo SEBE: da prepoznajo najboljše v sebi in se s točke, na kateri v življenju trenutno so, premaknejo tja, kjer želijo biti.
Knjiga ‘Ne čakaj na vikend je prvi korak v tej smeri: je seme spoznanja in navdiha, da je mogoče ustvariti bolj polno in radostno življenje. A čarobne palčke ni – sami smo kreatorji svojega življenja in samo od bralca / bralke je odvisno, ali ostane pri zavedanju, da je mogoče, ali se tudi v resnici premakne z mesta. Za premik je namreč potrebno mnogo več: potrebna je volja in odločitev za spremembo.
Verjamem, da nikoli ni prepozno za nov začetek – če je uspelo meni, lahko uspe tudi vam.

Tisoče bralk in njihova pisma govorijo, da so v zgodbi našle navdih za spremembo. Nekaj jih lahko preberete tukaj. >

Se želiš tudi TI premakniti s točke, na kateri si trenutno v življenju?

Ni pomembno, kdo si, koliko si stara, kje živiš ali kaj v življenju počneš. Ni pomembno, kdaj ali kje začneš. Pomembno je, da ZAČNEŠ.
To je TVOJE življenje in le TI ga lahko spremeniš. Naredi torej prvi korak proti novemu, bolj uravnoteženemu in srečnejšemu življenju! Uživaj na poti!