MAJA GOLOB - MAMA, ŽENA, MENTORICA, PREDAVATELJICA, POZITIVKA

Imam 48 let, sem mama, žena, prijateljica. Rada berem, še raje pišem. Obožujem dobro hrano, glasbo in ples. Rada imam naravo in vse, kar je povezano z njo: sprehode v naravi, ekološko pridelano hrano, naravne metode zdravljenja. Z radovednostjo sprejemam izzive, ki mi jih prinaša življenje.

V poslovnem svetu se že 25 let ukvarjam z ljudmi in odnosi med njimi: najprej v mednarodnem podjetju, kjer sem bila odgovorna za 11 trgov, od 2002 pa kot solastnica podjetja Spago, kjer s sodelavci podjetjem pomagamo vzpostaviti in krepiti odnose s strankami. Študij ekonomije se je pokazal kot dobra podlaga, ki sem jo nadgrajevala z izobraževanji o vodenju, marketingu in prodaji. Vzporedno ves čas raziskujem področje nevidnega, neotipljivega: psihologijo, komuniciranje in odnose. Odnos, ki ga imamo do sebe, namreč določa vse odnose, ki jih imamo v zasebnem in poslovnem življenju. Ko to ugotoviš, nehaš iskati krivce za vse, kar se ti dogaja, pri drugih in se posvetiš sebi. 🙂

Starši so me naučili, da je dobro treba deliti. Zato že od nekdaj delim svoje znanje in izkušnje: kot študentka sem inštruirala srednješolce, v mednarodnem podjetju sem mentorirala ekipe v 11 državah, zadnjih 18 let pa svetujem podjetjem, mentoriram zaposlene, predavam na poslovnih dogodkih, vodim delavnice v podjetjih, sem pa tudi avtorica številnih člankov o poslovni in osebni rasti, ter knjižne uspešnice Ne čakaj na vikend, ki je moja prva, ne pa tudi zadnja knjiga. 🙂

MOJA POT

Kot nastnica sem imela velike sanje in velike ambicije. O potovanjih po svetu, o uspehu in sreči. In vse se je odvijalo v tej smeri. Pri 30-ih sem zapustila odlično službo v mednarodnem podjetju in stopila na negotovo pot podjetništva. Vsi, ki so me poznali, so rekli, da sem nora. Raje nora kot nesrečna, sem si rekla – verjela sem, da lahko s svojim znanjem in izkušnjami pomagam drugim podjetjem.

Začeti iz nič ni bilo enostavno. Vendar pa dober glas seže v deveto vas in na naša vrata so kmalu trkala najuglednejša slovenska podjetja. V iskanju in ustvarjanju zgodb podjetij in blagovnih znamk sem našla svojo strast in tudi po 25ih letih v svojem delu še vedno uživam.

Najsrečnejši trenutek mojega življenja je bil, ko sem postala mama.  Materinstvo je prineslo nove izzive – nikakor namreč nisem znala najti ravnovesja med delom in zasebnim življenjem. Spopadala sem se z občutki krivde, ker mi to ni najbolje uspevalo in hrepenela po več časa ZASE. Zaradi preobremenjenosti in stresa sem pristala na robu izgorelosti. Vedela sem, da če hočem zaživeti drugače, moram najprej prepoznati in odpraviti vzroke, ki so me pripeljali do sem.
In to mi je tudi uspelo.

V knjigo ‘Ne čakaj na vikend’ sem opisala svojo pot zato, da bi pomagala vsem, ki se soočajo s podobnimi izzivi. In po odzivih bralk, podjetij in medijev vem, da vas oz. nas je veliko. Danes sem hvaležna za to izkušnjo, ki je k  spremembam spodbudila tisoče žensk, saj mi je pomagala uravnovesiti poslovno in zasebno življenje, ter prepoznati, kaj je v življenju resnično pomembno.

Vsak od nas ima zgodbo. Ne zadržujmo jih v sebi – pripovedujmo si jih odprto in iskreno. Drug drugemu smo lahko največji navdih.

ZAKAJ 'NE ČAKAJ NA VIKEND'?

Ko sem svoj izziv in izkušnjo s preobremenjenostjo zaupala kolegicam, je nenadoma vsaka imela neko podobno izkušnjo, o kateri prej ni nikoli govorila. Bila sem jezna. Če bi katera spregovorila prej, se mogoče meni to ne bi zgodilo!  Tako pa smo tiho, se skrivamo za videzi superžensk in supermoških, se ženemo za uspehom in drug drugemu dokazujemo, da zmoremo, medtem pa čakamo, da se bo nekaj samo od sebe spremenilo … dokler … dokler ne zmoremo več.
Zato sem se odločila, da svojo izkušnjo delim v knjigi ‘Ne čakaj na vikend’, na predavanjih in delavnicah za podjetja in posameznike, ter z njo mogoče pomagam še komu, ki se, tako kot sem se jaz, vrti v začaranem krogu usklajevanja obveznosti v službo in doma, pri tem pa pozablja nase. Nekaj vtisov bralk najdete tukaj. >

MOJE POSLANSTVO

Verjamem, da smo drug drugemu lahko navdih in spodbuda za spremembe. Moje poslanstvo je s svojim znanjem in izkušnjami iz poslovnega in osebnega življenja pomagati ambicioznim posameznikom, da dosežejo svoje cilje (poslovne ali osebne) in si ustvarijo življenje, po katerem hrepenijo.  A čarobne palčke ni – sami smo kreatorji svojega življenja in samo od nas je odvisno, komu ali čemu bomo namenili svoj čas in energijo. Želje namreč niso dovolj – za premik je potrebna pripravljenost in odločitev za spremembo.  Vsak dan je pravi nov začetek.

IMATE VPRAŠANJE, KOMENTAR ALI POVABILO za SODELOVANJE?