22 Avg, 2018

Dovoli si sanjati!

22 Avg, 2018

Dopust. Opazujem otroka, kako z navdušenjem in radovednostjo sklepata nova prijateljstva, skačeta v vodo, se potapljata, s prijatelji raziskujeta okolico …

Otroci ne poznajo strahu

Že od malega ju spodbujam, da se preizkušata v novih stvareh, saj s tem pridobivata izkušnje in spoznavata sebe. Rada sanjata o tem, kaj bosta, ko bosta velika, kje in kako bosta živela, s kom se bosta poročila … In pri tem verjameta, da če se bosta potrudila, se jima sanje lahko uresničijo. Zdaj že razumeta, da je največ odvisno od njiju, in to jima je všeč.


Kaj pa mi, odrasli? Si sploh še dovolimo sanjati? 

Namesto da bi sledili svojim sanjam, nas hromi strah. Strah, ki smo se ga navzeli na podlagi preteklih izkušenj, spoznanj in vzorcev. Strah pred spremembo. Strah pred neznanim. Strah pred neuspehom. Strah pred tem, kaj bodo rekli ljudje …

 

Tako pasivno čepimo v svoji coni udobja, tu in tam potarnamo, krivimo druge za situacijo, v kateri smo se znašli, in čakamo, da se bo kaj spremenilo, medtem ko sami nismo pripravljeni spremeniti nič. NIČ. Ali pa si sprememb želimo, pa z njimi odlašamo. Nešteto izgovorov si zna izmisliti naš um: ni še pravi čas, otroci so še majhni, ni denarja, samo, da najdem boljšo službo … Tako sabotiramo sami sebe, medtem pa življenje teče.

Zberi pogum

Razmisli:

Kaj bi naredila, če te ne bi bilo strah? O čem sanjaš? Po čem hrepeniš?

Postani za trenutek spet tista mala, radovedna, neustrašna punčka z nešteto željami, z velikimi sanjami ter se z vztrajnostjo in pogumom podaj novim izzivom naproti.  Vsak dan je pravi trenutek za nov začetek.

 

Zapis je bil prvotno objavljen na spletni strani boljsi-svet.si/blog-list  .


 

Maja Golob je mama dveh otrok, žena, uspešna podjetnica, predavateljica ter avtorica knjižne uspešnice Ne čakaj na vikend, ki je navdušila že tisoče bralcev. V njej odkrito spregovori o izzivih usklajevanja obveznosti v službi in doma, s katerimi se v hitrem tempu življenja sooča večina izmed nas. Na lastnem primeru pokaže, da je z voljo in spremembami v načinu razmišljanja in življenja mogoče zaživeti bolj izpolnjeno življenje, ter kako najti smisel in vztrajati tudi takrat, ko ne gre vse po načrtih.  25-let izkušenj iz vodenja, marketinga, prodaje in osebne rasti deli v zapisih na blogu, kot predavateljica na dogodkih ter delavnicah v podjetjih. Posameznike spodbuja, da prisluhnejo sebi in se s točke, na kateri se v življenju nahajajo, premaknejo proti življenju, po katerem hrepenijo.


BODI OBVEŠČEN-A o novih zapisih na BLOGU – vpiši svoj e-naslov spodaj: 

«
»