03 Dec, 2018

Ljubljana, 30. november 2018: Panel diskusija o ravnovesju med delom in zasebnim življenjem

03 Dec, 2018

DATUM

30. november 2018

URA

10.00 - 11.30

LOKACIJA

Pošta Slovenije, Čopova 11, 3. nadstropje, konferenčna dvorana, Ljubljana

Ekvilib Inštitut ob Dnevu Delo Družina vabi na panel, kjer bomo s strokovnjaki in posamezniki govorili o vplivu, ki ga ima delo na družino in zasebno življenje, ter obratno

Z novimi oblikami dela in novo kulturo dela meja med delom in zasebnim življenjem postaja vedno bolj nejasna. Dela nosimo domov, sprejemamo klice tudi med dopustom, odgovarjamo na službeno pošto do poznih večernih ur. Nemalokrat je preverjanje službene pošte zadnja stvar pred spanjem in prva, ko se zbudimo. Dogaja pa se tudi obratno – naše zasebne zadeve vplivajo na naše delo, tudi med delom smo vseskozi »priklopljeni« na zasebno komunikacijo, če ne drugače, preko socialnih omrežij.

  • Ali delo postaja »konstanta«? Se še znamo odklopiti od poslovne komunikacije in dela?
  • Je izgorelost lahko tudi posledica nezmožnosti odklopa?
  • Kaj za nas in naše najbližje pomeni to prepletanje dela in družine, prepletanje profesionalnega in zasebnega življenja?
  • Kako vpliva nenehna povezanost in navezanost na delo/profesionalno življenje na naše čustvovanje, zdravje in počutje? In kako to vpliva na čustvovanje in počutje naših najbližjih?

Na to tematiko lahko gledamo z različnih zornih kotov in preko različnih plasti. Le-te bomo odkrivali in lupili skupaj na panelu Delo in družina ter njun medsebojni vpliv.

Z nami bodo:

– Janko Medja, EQUI d.o.o., bivši predsednik uprave NLB d.d.

– Maja Golob, Spago d.o.o., avtorica knjige Ne čakaj na vikend

– Katarina Babnik, docentka na Katedri za psihologijo dela in organizacije na Oddelku za psihologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani

– Martin, predstavnik mlajše generacije

Dogodek bo moderiral Aleš Kranjc Kušlan (direktor, Ekvilib Inštitut).

KAKO DO LOKACIJE?

Pošta Slovenije

Ljubljana

«
»