MAJA GOLOB - MAMA, ŽENA, PRIJATELJICA, PODJETNICA

KDO SEM

Sem mama dveh otrok, partnerka, podjetnica, svetovalka za direktni marketing, prodajo in odnose s strankami, predavateljica, avtorica člankov, Nia plesalka, intuitivna terapevtka, ljubiteljica knjig in dobre glasbe. Obožujem življenje in izzive, ki jih prinaša.

 

MOJA POT

Pri 30-ih sem zapustila varno okolje in udobno službo v mednarodnem podjetju in stopila na negotovo pot podjetništva. Vsi, ki so me poznali, so rekli, da sem nora. A verjela sem, da lahko s svojim znanjem in izkušnjami pomagam tudi drugim podjetjem ustvarjati boljše, dolgoročnejše odnose s strankami.

Začeti iz nič ni bilo enostavno. A po prvih uspehih se je dober glas začel širiti od ust do ust, in na naša vrata so kmalu trkala najuglednejša slovenska podjetja. V marketingu sem našla svojo strast – najtežji izzivi so bili zame najprivlačnejši, saj sem v delu resnično uživala. A najsrečnejši trenutek mojega življenja je bil, ko sem po dolgih letih neuspešnih poskusov končno postala mama. Zdelo se mi je, da je moje življenje zdaj končno dobilo pravi smisel in postalo popolno.

Toda začelo mi je zmanjkovati časa za vse, kar sem želela. Hotela sem biti dobra mama, rada pa sem imela tudi svoje delo. Poskušala sem najti ravnovesje med delom in družinskim življenjem in se zraven spopadala z občutki krivde, ker mi to ni najbolje uspevalo. In tiho hrepenela po več časa ZASE, čisto zase. Dokler se zaradi preobremenjenosti nisem zlomila. Danes sem hvaležna za to izkušnjo, ki mi je pomagala narediti ključne spremembe v življenju, da lahko živim tako, kot sem si vedno želela.

 

ZAKAJ KNJIGA?

Ko sem o svoji izkušnji spregovorila s prijateljicami in kolegicami, je nenadoma vsaka imela svojo, podobno izkušnjo, o kateri prej nikoli nobena ni spregovorila. Zakaj? Ker želimo navzven vsi biti močni, uspešni, nepremagljivi… Zato vztrajamo, se ženemo in drugim dokazujemo, da zmoremo in znamo, dokler… dokler ne zmoremo več. Zato sem se odločila, da svojo izkušnjo delim z vami v knjigi ‘Ne čakaj na vikend (več >). Z njo bi rada pomagala vsem ženskam, ki se v nenehni stiski s časom, razpete med družino in službo, vrtijo v začaranem krogu izpolnjevanj pričakovanj in potreb drugih, pri tem pa pozabljajo nase.

 

MOJE POSLANSTVO

Moje poslanstvo je pomagati ženskam, da prepoznajo najboljše v sebi in se s točke, na kateri v življenju trenutno so, premaknejo tja, kjer želijo biti.
Knjiga ‘Ne čakaj na vikend’ je prvi korak v tej smeri: je seme spoznanja in navdiha, da je mogoče ustvariti bolj polno in radostno življenje. A čarobne palčke ni – sami smo kreatorji svojega življenja in samo od vas je odvisno, ali boste ostali pri zavedanju, da je mogoče, ali se boste tudi v resnici premaknili z mesta. Za premik je namreč potrebno mnogo več: potrebna je volja in odločitev za spremembo. Verjamem, da nikoli ni prepozno za nov začetek – če je uspelo meni, lahko uspe tudi vam.

Hvaležna sem za vsa pisma in e-pošto, ki pritrjujejo, da v knjigi skozi različne situacije prepoznavate sebe, ozaveščate omejujoče vzorce in jih z reševanjem izzivov odpravljate. Vtise bralk lahko preberete tukaj. >>

Naj ti knjiga ‘Ne čakaj na vikend’ pomaga najti ravnovesje med delom, družino in časom ZASE.
Odpri srce: priznaj si, kaj si želiš in vzemi življenje v svoje roke.
Saj veš: življenje je potovanje – uživaj na poti!

– Maja Golob –

Se tudi TI želiš premakniti s točke, na kateri si trenutno v življenju?

Ni pomembno, kdo si, koliko si stara, kje živiš in kaj v življenju počneš. Ni pomembno, kdaj ali kje začneš. Pomembno je, da ZAČNEŠ.

To je TVOJE življenje, TVOJ čas. Naredi torej prvi korak proti novemu, boljšemu in srečnejšemu življenju!