18 Jan, 2017

Si tudi ti superženska?

18 Jan, 2017

 

Draga superženska, si tudi ti sita zapovedi in nasvetov o tem, kako bi se morala prehranjevati, kako bi morala izgledati in kako bi morala živeti? Mediji so polni zapovedi, modrosti in vsebin, ki nam slikajo sliko življenja, ki bi ga morale živeti. Zato, da v nas prebudijo občutek krivde, slabo vest in nam po možnosti ubijejo samozavest. Hkrati pa je to voda na mlin ponudnikom različnih izdelkov in storitev, s pomočjo katerih bomo postale prave superženske, bolj sprejete in takšne, kot se od nas pričakuje.

Kaj res? NE, ni nam treba živeti tako, kot želijo ONI.

Prav vsaka od nas je SUPERŽENSKA že zato, ker vsak dan odigra toliko različnih vlog:  smo mame, žene, hčerke, prijateljice, sodelavke, mediatorke, gospodinje, …).

Zato ostani zvesta SEBI:

 

  1. Nič ni narobe, če imaš nekaj kilogramov več kot manekenke z modnih brvi, če greš v trgovino brez make-upa in če kdaj oblečeš svoj stari, razvlečeni pulover, ki ti ga je mama spletla in podarila za božič v zadnjem letniku srednje šole.

 

  1. Čisto v redu je, če so tvoji lasje neurejeni in če se ne naličiš, ko se v soboto zjutraj sprehodiš proti pekarni, da svojim sončkom prineseš sveže pečen kruh in dišeče rogljičke.

 

  1. Ne, nisi slaba mama, če otroku ne dovoliš ostati zunaj pozno v noč (čeprav te seveda poskuša prepričati, da ostali starši prijateljem to dovolijo). In nič ni narobe, če otroku ne kupiš najnovejšega mobilnega telefona, ki stane polovico tvoje mesečne plače.

 

  1. Nič manj nisi vredna, če nisi končala fakultete – ne glede na to, ali je nisi končala zato, ker si skrbela za bolno mamo, ali pa zato, ker te to ni zanimalo, saj si našla svojo strast v kuhanju in si vedela, da boš srečnejša, če se boš v življenju posvetila temu.

 

  1. Nihče ne ve, da včasih jočeš, ker imaš občutek, da ne zmoreš vsega, da je teža bremena prevelika in da tvoja duša ni srečna, ko se iz dneva v dan boriš s številnimi obveznostmi in nenehno biješ bitko s časom. Osvobodi se čustev, ki te dušijo.

 

  1. Popolnoma v redu je, če si vzameš čas ZASE, greš plesat, v fitnes ali preživiš večer s prijateljicami. Popolnoma v redu je, če si na povsem navaden dan kar tako, za dušo, oblečeš HUDO obleko, v kateri se počutiš fantastično, zraven obuješ še petke in v njih paradiraš po stanovanju. Ali če med vikendom ostaneš v pižami do poldneva, ker se ti pač tako zahoče.

 

  1. Popolnoma normalno je, da delaš napake, da se včasih spotakneš, padeš in narediš kdaj korak tudi v napačno smer. Vse to so dragocene lekcije, zaradi katerih si postala to, kar si – čudovita TI!

 

Ne glede na to, koliko si stara, kje živiš in kaj v življenju počneš – obstaja le ena prava pot v življenju: da slediš svojemu srcu.

Osvobodi se pričakovanj, ki ti jih skuša vsiliti zunanji svet. To je TVOJE življenje – popolnoma v redu je biti TI!

Največ, kar lahko narediš, je, da dobro poskrbiš ZASE: da si srečna, zadovoljna, neguješ svoje strasti in (za)živiš življenje, o katerem si vedno sanjala.

Ne ukvarjaj se s problemi – namesto, da krivdo iščeš pri drugih in se smiliš sama sebi, raje poišči rešitve. Ker krepi se točno tisto, čemur posvečaš pozornost.

Zato svoj čas namenjaj tistim ljudem in tistim aktivnostim, ki te osrečujejo in vodijo do tvojega cilja.

Ustvari si NAJBOLJŠE leto po svoji meri!

 

——————-

Maja Golob je avtorica knjižne uspešnice Ne čakaj na vikend, v kateri na lastni zgodbi in konkretnih življenskih situacijah, v katerih se prepozna večina bralk, pokaže, kako pomembno je najti ravnotežje med delom in zasebnim življenjem. Z vprašanji te spodbuja, da prisluhneš svojemu srcu in narediš prvi korak do življenja, po katerem hrepeniš.

Je mama dveh živahnih nadebudnežev, žena, ljubiteljica glasbe in plesa, po izobrazbi diplomirana ekonomistka, uspešna podjetnica in predavateljica. Ima 25 let izkušenj s področja vodenja, prodaje in marketinga, ki jih je pridobila doma in v tujini. Medtem, ko se je s strastjo posvečala delu, pa ni vedno znala najbolje prisluhniti svojim potrebam in poskrbeti zase. Po soočenju z izgorelostjo se je zavezala, da bo z deljenjem svoje izkušnje pomagala vsem, ki v vsakdanji dirki s časom pogosto pozabijo nase.

 

«
»