MAJA GOLOB - KDO SEM?

Imam 51 let. Z družino (parterjem, dvema najstnikoma in psom) živimo v naravi, v vasi s 24 hišami, v kateri ni gostilne, ne trgovine. Rada imam naravo in vse, kar je povezano z njo. Rada raziskujem, rada berem (še vedno najraje klasične knjige), še raje pišem – po duši sem pač pripovedovalka zgodb. Obožujem dobro hrano, glasbo in ples.

V poslovnem svetu se že 30 let posvečam komunikaciji in odnosom. Spremljam, kako besede tkejo odnose, in kako odnosi vplivajo na besede. Vse je povezano.
Že med študijem (diplomirala sem na Ekonomski fakulteti v Ljubljani) sem se pridružila teamu, ki je v 10ih letih iz nič ustvaril največjo družbo za direktni marketing v Evropi. Ob odhodu sem bila kot direktorica marketinga odgovorna za 11 držav, v meni pa je tlela želja, da znanje in izkušnje prenesem podjetjem v drugih panogah.

Leta 2002 sva partnerjem tako ustanovila Spago, družbo za komuniciranje. Najuglednejšim slovenskim podjetjem in njihovim zaposlenim pomagamo krepiti komunikacijo in odnose s strakami in med seboj, v timu. S poslovnim coachingom podpiram vodje, predvsem ženske na vodilnih položajih, in njihove teame, da krepijo odnose in zavzetost v time, ter se učinkoviteje soočajo z izzivi poslovnega okolja. Pogosto predavam na poslovnih dogodkih ter izvajam izobraževanja (predavanja in delavnice) v podjetjih.

MOJA POT

Ko sem pri 30-ih zapustila odlično službo v mednarodnem podjetju in stopila na negotovo pot podjetništva, so vsi, ki so me poznali, rekli, da sem nora. Raje nora kot nesrečna, sem jim odgovarjala. Verjela sem namreč, da lahko s svojim znanjem in izkušnjami pomagam drugim podjetjem komunicirati učinkoviteje in ustvarjati boljše odnose z njihovimi strankami.

Začeti iz nič ni bilo enostavno. Vendar pa dober glas seže v deveto vas in na naša vrata so kmalu trkala najuglednejša slovenska podjetja, poleg ustvarjanju zgodb in povezovanja podjetij z njihovimi strankami pa sem se začela vedno bolj posvečati prenašanju znanja in izkušenj na druge – v tem še vedno neskončno uživam.

Najsrečnejši trenutek mojega življenja je bil, ko sem postala mama.  Materinstvo je prineslo nove izzive – nisem namreč znala najti ravnovesja med delom in zasebnim življenjem. Zaradi preobremenjenosti in stresa sem pristala na robu izgorelosti. Vedela sem, da tako ne gre naprej, da moram nekaj v svojem življenju spremeniti.

V knjigi ‘Ne čakaj na vikend’ sem opisala svojo pot z željo, da moja izkušnja predrami ženske, predvsem tiste ambiciozne poslovne ženske in podjetnice, ki se soočajo s podobnimi izzivi. Po odzivih bralk, podjetij in medijev lahko rečem, da nas je veliko. Danes sem hvaležna za izkušnjo, ki je k  spremembam v življenju spodbudila ne le mene, temveč tisoče žensk.

Vsak od nas ima zgodbo. Ne zadržujmo jih v sebi – pripovedujmo si jih odprto in iskreno. Drug drugemu smo lahko največji navdih.

ZAKAJ 'NE ČAKAJ NA VIKEND'?

Ko sem o svoji izkušnji z izgorelostjo spregovorila naglas, so se ljudje nenadoma odprli in vsak je imel na zalogi svojo izkušnjo ali izkušnjo nekoga drugega s podobnimi izzivi, ki je prej ni nikoli omenil. Bila sem jezna. Če bi o tem, kar doživljamo, pogovarjali odkrito in na glas, se mogoče meni to ne bi zgodilo!  Tako pa se skrivamo za videzi superžensk in supermoških, se ženemo za uspehom in drug drugemu dokazujemo, da zmoremo, dokler … dokler ne zmoremo več.

Zato sem se odločila, da o svoji izkušnji z izgorelostjo, izzivih podjetništva ter iskanju ravnovesja med kariero in zasebnim življenjem spregovorim v knjigi ‘Ne čakaj na vikend’. Spoznanja in ideje, s katerimi sem si pomagala iz začaranega kroga z obveznostmi in časom, delim na poslovnih dogodkih, predavanjih in delavnicah v podjetjih. Na voljo je tudi work-life balance spletni program z video posnetki in delovnimi listi, ki si jih lahko vsak ogleda in reši takrat, ko ima čas.

MOJE POSLANSTVO

Verjamem, da smo drug drugemu lahko navdih in spodbuda za spremembe. Moje poslanstvo je s svojim znanjem in izkušnjami iz poslovnega in osebnega življenja pomagati ambicioznim posameznikom in podjetjem prepoznati svoje potenciale, učinkoviteje komunicirati in graditi boljše odnose s sodelavci, strankami in skupnostjo ter tako lažje doseči osebne oz. poslovne cilje.
A čarobne palčke ni – začeti moramo pri sebi. Sami smo kreatorji svojega življenja in samo od nas je odvisno, kaj bomo iz njega ustvarili. Želje namreč niso dovolj – za premik je potrebna pripravljenost in odločitev za spremembo.  Vsak dan je pravi za nov začetek: kako vas lahko podprem, preverite na moji osebni spletni strani – kliknite tukaj

KAKO VAS LAHKO PODPREM?

Imate vprašanje v zvezi s knjigo? Organizirate dogodek in potrebujete motivacijski nagovor za udeležence? Ste družini prijazno podjetje in želite za sodelavce organizirati delavnico na temo usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja? Morda kaj drugega, na kar nisem pomislila? Pišite mi!