17 Nov, 2019

Recept za srečen zakon

17 Nov, 2019

Najin prvi randi. Nervozno čakam, da pozvoni. Moj sanjski moški, postaven in zagrizen športnik, me je povabil na …. smučanje.

»Ja, seveda smučam, kako da ne, smučanje je moj najljubši šport,« sem na pol v transu  izdavila brez da bi umaknila pogled z njegovih oči. Za nič na svetu ne bi zamudila te priložnosti!

Hkrati pa sem tiščala figo v žepu. Smučala sem namreč bolj ‘pogojno’ oz. od osnovne šole dalje, torej že najmanj 15 let, sploh ne. Pa ne le to, niti opreme nisem imela!

Da bi naredila kar najboljši vtis nanj, sem šla takoj v akcijo: pri prijateljici sem si izposodila smučarski kombinezon in smučarsko opremo, si kupila novo kapo in rokavice. Ja, kar dobro sem bila videti v ogledalu.

Morilo me je le, kako za vraga se bom spustila po tolikih letih po strmini… Bilo mi je jasno, da ne bo ravno padel dol od navdušenja nad mojim stilom. Da le ne bi bilo nesreče…

Ampak sreča spremlja hrabre! Ko sva prispela na Krvavec, je bila megla gosta tako, da bi jo z nožem rezal. Srce mi je igralo in  v sebi sem se smejala – rešena sem bila!

Namesto na belih strminah sva dopoldan preživela na toplem v koči, ob čaju in neskončnih sproščenih pogovorih. S svojo iskrivostjo me je tisti dan večkrat nasmejal do solz. In me osvojil za vedno. (Sem rekla, da obožujem smučanje?)

Danes, po 18 skupnih letih, še vedno najde način, da me nasmeje ali s smehom razoroži. Ljubeče me posluša, podpira pri vseh mojih idejah, prikima in se strinja z menoj v trenutkih, ko uvidi, da hočem imeti svoj prav (saj veste, za mir v hiši je fino, če ima žena vedno prav in je zadovoljna), potem pa … naredi stvari po svoje. Volk sit, koza cela.

V najbolj duhoviti knjigi na svetu z naslovom ‘Žena ima vedno prav‘ , ki sem mu jo podarila letos za rojstni dan, sem našla dokaz, da so to ‘modrost’ in recept za dobre odnose in mir v hiši osvojili tudi drugi. Do solz sva se nasmejala, ko sva v postelji prebirala anekdote Kamenka in Alenke, ki bi lahko, če bi zamenjali imena, bile tudi najine (ali vajine). Skratka, absolutno jo priporočam – dobite jo tu. 

“Živite zmerno in bodite ljubeči do svoje žene,” je recept za srečen zakon moškega iz najstarejšega para na svetu, ki skupaj šteje 211 let, v zakonu pa sta 80 let. On že ve, mar ne?

Ne glede na to, koliko otrok ali obveznostmi imate, vzemite si čas zase in svojega partnerja (če res ne gre drugače, si zmenke vnesita v koledar), razvajajta se, raziskujta skupaj, predvsem pa se skupaj smejta!

——————————–

O AVTORICI:

Maja Golob je mama dveh otrok, žena, uspešna podjetnica, svetovalka za marketing in odnose s strankami, poslovni coach, predavateljica ter avtorica knjižne uspešnice Ne čakaj na vikend, ki je osvojila že tisoče žensk. V njej odkrito, brez olepševanja,  spregovori o izzivih usklajevanja obveznosti v službi in doma, s katerimi se v sooča večina sodobnih žensk. Na lastnem primeru pokaže, da je z voljo in spremembami v načinu razmišljanja in življenja mogoče zaživeti bolj sproščeno in izpolnjeno življenje. Bralke spodbuja, da prisluhnejo sebi in se korak za korakom premaknejo proti življenju, po katerem hrepenijo.

«
»