16 Sep, 2016

Si srečna?

16 Sep, 2016

Nekega dne mi je prijateljica postavila preprosto vprašanje: »Si srečna?« »Seveda sem,« sem odločno odvrnila. A globoko v sebi sem vedela, da moje besede ne odražajo mojih pravih občutkov. V sebi sem namreč čutila, kot da sem v življenju obtičala. Skrbela sem za potrebe vseh drugih, pri tem pa pozabljala nase, zanemarjala svoje talente, strasti. Niti zavedala se nisem, kako izčrpana sem.

 

Z Acom, mojim partnerjem v zasebnem in poslovnem življenju, sva se nekega dne peljala iz sestanka, ko je le 100 metrov pred domom avtomobil, ki je prihajal nasproti, nenadoma zapeljal naravnost v naju. Avto je bil povsem razbit, midva pa sva jo na srečo odnesla brez praske. Sprva se je zdelo, da bom na dogodek pozabila. Toda čez nekaj ur je vse skupaj prišlo za mano. Začela sem se tresti kot šiba na vodi in na lepem me je prešinilo: to je znamenje, svarilo. Življenje je prekratko, da bi čakala na naslednjo priložnost; da bi odlašala z vsem, kar sem si vedno želela. ZDAJ je čas!

 

Kako sem postala servis za naročnike in družino

Pozneje tistega večera sem sedla za računalnik in začela pisati. To sem že lep čas želela, vendar nikoli nisem našla časa, saj so druge stvari vedno imele prednost. Večino časa sem posvečala službi in projektom za naročnike. Pogosto so imeli prednost celo pred otrokoma. Navzven je bilo moje življenje čudovito: s partnerjem sva imela lep odnos, otroka sta lepo rastla in posli v družinskem podjetju so tekli dobro. Med referencami našega podjetja so bila ugledna slovenska podjetja, o katerih sva pred skoraj 15 leti, na začetku samostojne poti, lahko le sanjala. A v nekem trenutku sem ostala brez strasti in navdušenja, s katerim sem se prej lotevala izzivov. Nisem videla pravega smisla v tem, kar počnem. Nisem imela novih izzivov, ciljev, nisem več čutila metuljčkov v trebuhu ob novem naročniku, novem projektu.

Ujeta sem bila v rutino vsakdanjika: na eni strani pritiski naročnikov, lovljenje rokov v službi, kjer sem skrbela, da je delo gladko teklo, ob večerih pa sem se prelevila v vlogo matere in gospodinje.

Nekega dne mi je prijateljica postavila preprosto vprašanje: »Si srečna?« »Seveda sem,« sem odločno odvrnila. A njene besede so se mi kot nož zarezale v srce.  Vedela sem, da moje besede ne odražajo mojih pravih občutkov. V sebi sem namreč čutila, kot da sem v življenju obtičala. Skrbela sem za potrebe vseh drugih, pri tem pa pozabljala nase, zanemarjala svoje talente, strasti. Niti zavedala se nisem, kako izčrpana sem.

 

Trenutek resnice

Ko sem se zaradi preobremenjenosti in stresa znašla na robu izgorelosti, sem se odločila, da je bilo razdajanja dovolj. Hotela sem spremembe, hkrati pa nisem vedela, kje in kako začeti. Najprej sem morala narediti inventuro svojega življenja.

Za začetek sem si priznala, česa v življenju nočem več, kaj pogrešam in česa si želim. Spremljala sem, kako preživljam svoj čas. Naučila sem se bolje usklajevati obveznosti v službi in doma, našla čas ZASE ter spet začela živeti.

Ne, ni bilo vedno lahko: na poti sem doživljala vzpone in padce ter se iz njih veliko naučila, predvsem o sebi. Hvaležna sem, da danes živim tako, kot sem si vedno želela.

To privoščim vsakomur, zato sem svojo zgodbo in pot do bolj uravnoteženega in srečnejšega življenja opisala v knjigi ‘Ne čakaj na vikend’ kot spodbudo za vse ženske, ki se želijo premakniti s točke, na kateri se v življenju trenutno nahajajo. V knjigi sem opisala svojo zgodbo ter korake, ki so me vodili skozi izzive z željo pomagati drugim bolje osredotočiti čas in energijo,  uravnovesiti delo in zasebno življenje ter zaživeti bolj polno, srečnejše življenje.

 

Nikoli ni prepozno

Knjigo ‘Ne čakaj na vikend’  ženske berejo na dah, moški pa na skrivaj.  Vesela sem vsakega sporočila, ki ga prejmem od njih. Zgodbe so različne, vsem pa je skupno to, da se prepoznajo v prepoznajo v izzivih in situacijah, o katerih govorim. To je dokaz da ni pomembno kdo si, kaj si, koliko si stara, kje živiš ali kaj v življenju počneš.  Globoko v sebi smo vsi enaki: hrepenimo po ljubezni in sreči.  Pot do nje je za vsakogar od nas drugačna.  Naj ti bodo pri iskanju v pomoč primeri in vprašanja iz knjige.

 

IZZIV ZATE:  Si srečna? Odpri srce in si iskreno priznaj, kaj si želiš od življenja.

 

 

«
»